onsdag 16 maj 2012

Supermarket och Almedalsveckan

Bild lånad och länkad från http://www.kulturivast.se/konst/blogg/privata-konstscener-supermarket-och-galleristen-som-alskare

Ovan är en bild från vår medverkan på Supermarket Artfair 2012 där vi besöks av Gotlands tidigare konstkonsulent Thomas Oldrell, numera konstkonsulent i Västra Götaland. Här är länken till sidan.

Vad mera är att på samma sida finns också en bild på Ruben Wättes västar som ställdes ut på Vårsalongen på Liljevalchs i år. Ruben Wätte är en av de konstnärer som kommer att ställa ut på Gocart Gallery under Almedalsveckan.

Vårt tema för Almedalsveckan är "Gatukonstens rum". Konst i det offentliga rummet i allmänhet och gatukonst i synnerhet är omdiskuterade fenomen som väcker starka känslor och berör frågor om vad som är fint och fult, vad konst är och om yttrandefrihet och demokrati. Hur får konst i gaturummet egentligen se ut? Vem ska bestämma över gatans rum?

Utställande konstnärer är Ruben Wätte, Malin Lobell och Annelie Wallin, Tommy Mäkinen och Stickkontakt.

Galleriföreningen på Gotland/Gocart Gallery kommer också att arrangera en debatt, föreläsning och samtal förutom att agera träffpunkt med konsten i centrum mitt i Visby.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar